برای جستجوی این متون عبارت «پیشینه پژوهش» یا «Literature review» را با کلیدواژه موضوع مورد نظر ترکیب کرد. توجه داشته باشید که رفرنس، مراجع و پیشینه تحقیق بیان شده در مقالات جدید بسیار کمککننده خواهد بود. همچنین از بررسی و مطالعه مجدد موارد و موضوعاتی که در تحقیقات پیشین بررسی شده، اجتناب کنید. تحقیق درباره چیزی که قبلاً بررسی شده، اتلاف وقت است و مجوز چاپ برای تحقیقات تکراری داده نمیشود.
پیشینه تحقیق و مبانی نظری پژوهش میل به دانستن و تلاش برای فهمیدن
در این بخش ناسازگاریها، شکافها و تناقضها در تحقیقات قبلی معرفی شده، روشها و رویکردهای دیگر محققان مورد تجزیه و تحلیل قرار سایت پرسشنامه میگیرد. نخستین گام در نوشتن پیشینه تحقیق، جمع آوری مقالات و منابعی است که با مسئله اصلی و فرضیات موضوع تحقیق شما مرتبط است تا به کمک آن بتوانید وضعیت مطالعات موجود در زمینه تحقیقاتی مورد نظر خود را بررسی نمایید. برای این منظور میتوانید کلمات کلیدی مربوط به حوزه پژوهشی خود را شناسایی نمایید و از طریق اینترنت، منابع اصلی را پیدا کنید. علاوه بر این، میتوانید منابع مورد نظر خود را از منابع زیر نیز جستجو کنید. به این گونه مرجع ها باید نگاهی انداخت و بخش های مرتبط با مسئله را به صورت دقیق مطالعه کرد.
- قسمت اول از فصل دوم بسیار کوتاه است و به طور مختصر و اجمالی با تکیه بر کلیدواژگان تحقیق به مهم ترین تئوری ها و مدل های ارائه شده درباره موضوع مورد بررسی پرداخته می شود.
- باید توجه داشت که تا کنون در ایران ضوابط تدوین کتاب شناسی به صورت «معیار ملی»، صورت نگرفته است.
- باید توجه کرد که در ادبیات موضوع، آخرین دستاوردهای علمی، پیرامون مسئله، بررسی می شوند و در پیشینه تحقیق، تحقیقات مشابه، مورد بررسی قرار می گیرند.
- در واقع این مرکز مشاوره پروپوزال در تلاش است با با بهره گیری از ذهن خلاق متخصصین خود خدماتی متفاوت، ارزشمند و مفید را به جامعه علمی کشور ارائه نماید.
همچنین اگر شما سوالی در ارتباط با موضوع مقاله و پایان نامه
داشتید، میتوانید از طریق ایمیل از آنان بپرسید. با نوشتن پیشینه تحقیق این امکان برای خواننده
فراهم آورده میشود تا به طور یکجا و خلاصه به تحقیقات جدید، مهم و معتبر در حوزه
کاری پایان نامه دسترسی داشته باشد. هنگامی که پیشینه تحقیق خود را مینویسید، مقالهها، پایان نامهها و پژوهشهای تحقیقاتی جدید انجام شده در
حیطه موضوعتان را مطالعه کرده، مهمترین نتایج آن تحقیقات را به طور خلاصه یادداشت
کرده و به طور انتقادی آن نتایج را تحلیل کنید. پس از تهیه فهرست واژگان کلیدی، از آنها برای جستجو منابع مرتبط و معتبر استفاده کنید. در این مرحله مطمئن شوید که فقط به سراغ منابع مطمئن میروید؛ مثل کتابخانههای دانشگاهی، پایگاههای داده علمی آنلاین و مواردی از این قبیل. پس از یافتن منابع، ببینید که آیا واقعاً مرتبط با سؤال و موضوع تحقیق شما هستند یا خیر.
در کشورهای جهان سوم که انتشار کتاب و مقاله با مشکلات و محدودیت های بیشتری مواجه است، بسیاری از صاحب نظران، با وجود دارا بودن تجربه مطالعاتی در زمینه های مختلف، فرصت انتشار آنها را پیدا نمی کنند. از این رو، ضرورت مراجعه به این افراد، به ویژه در مناطق دورافتاده، به عنوان یکی از روش های پیشینه جویی تحقیق، یادآوری می شود. در استناد به منابع، می توان جملات آن را به طور مستقیم و با نقل قول ذکر کرد.
دستهبندی نوشتهها
پیشینه تحقیق چیست؟ چاپ مقاله موسسه انتشاراتی اشراق | porseshneshan